Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио трогна последователите си в една от социалните мрежи с пост за новия си домашен любимец Токио, който беше осиновен от нея и съпруга й Симоне Колио през миналата година. През 2020 г. двамата претърпяха тежка загуба, след като се наложи да се разделят с дългогодишния си любимец Болт - лабрадорът, за когото се грижеха 9 години и отгледаха от малък.

“За 7 месеца това момче преобърна живота ми и ме предизвика да извадя от себе си огромно търпение и спокойствие. Такава рязка промяна, за куче осиновено на повече от 5 години, а той се адаптира във всяка ситуация, в която е поставен. Няма съсед който да не ме пита “това Токио ли е?” и куче, което да не иска да си играе и тича с него. Страхува се от почти всеки, доверие никому (само на мен), а в същото време е мега, мега социален и голяма лепка. Не случайно наричат Визлата- велкро, физическият контакт трябва да е постоянен. Дори в банята. Говори, пее, рецитира. Не излиза без своето мече, което държи в уста, като плячка и когато го е страх ме държи за ръката с лапа.

За това кратко време с нас Токио летя 4 полета в карго, 2 пъти плава с ферибот, спа в десетина хотела, измина хиляди километри с кола и два пъти се озова на морето.

Нищо и никога няма да замести животните, които сме изгубили, но това не трябва да ни спира да обичаме отново”, написа Лалова-Колио в една от социалните мрежи.