Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи златния медал на Тихомир Иванов, който спечели държавната титла в скока на височина с изравнен личен рекорд в зала 228 см. Стартът в изцяло реновираната „Асикс Арена” е първи за Иванов след финала на Световното първенство по лека атлетика в Лондон през лятото, в който се отказа заради контузия, като преди това си направи личен рекорд на открито в квалификациите с 231 см.

Треньорът на Тихомир - Георги Гетов увери, че той вече е напълно здрав и не изпитва болки. Доказа го и самото състезание, в което плевенчанинът преодоля уверено всички височини без грешка, за да спре с три фаула на 230 см. Днешният резултат на Тихомир от 228 см почти сигурно ще му осигури участие на Световното първенство в зала в Бирмингам в началото на март. На второ място в класирането завърши братът на Тихомир – Михаил Иванов, който преодоля 205 см, а трети остана Милко Гемеджиев със 195 см.

След резултатите си от уикенда в Бирмингам почти сигурно ще бъдат шампионката в тласкането на гюле Радослава Мавродиева (17.81 м) и победителят в тройния скок Момчил Караилиев (16,69 м).

Красен Кралев, който изгледа и двата дни от държавния шампионат, връчи медалите и на призьорите в бягането на 800 м при жените. В него на първо място се нареди Паулина Тодорова, пред шампионката от вчера на 1500 м 18-годишната Силвия Георгиева и Виктория Георгиева. Призьорките на 60 м с пр. – Елена Митева, Ива Александрова и Никол Андонова също получиха отличията си от министъра.

Атракция в скока на височина при жените сътвори 43-годишната ветеранка Венелина Венева, която спечели титлата със 180 см. Митко Ценов завоюва втора титла след тази на 1500 м, като спечели на 800 м, а неговият треньор Йоло Николов триумфира на 3000 м.

Следващата събота реновираната „Асикс Арена” ще приеме Балканиадата за юноши и девойки до 20 години.