Има един-единствен боксьор, който никога не е губил на ринга и се оттегля непобеден от спорта.

Истинският Роки.

Роки Марчиано, който точно преди 61 години - на 27 април 1956 - приключва с кариерата си по този легендарен начин.

По онова време, Роки Марчиано е безусловен световен шампион в тежка категория. Той държи титлата от 1952 до 1956 година. В професионалната си кариера има 49 боя, всички завършили с негова победа.

Побеждава и Мохамед Али, след като се завръща на ринга 13 години по-късно, за определяния като Най-странния бой в историята.

На 27 април 1956 Марчиано се отказва от бокса на 31 годишна възраст с предлога, че иска да бъде със семейството си. Дълги години след това обаче боксовата легенда продължава да присъства в медиите с различни публични прояви. 

На 31 август 1969, ден преди 46-ия му рожден ден, той умира в самолетна катастрофа в частния си самолет около Де Мойн, Айова.

И до ден-днешен боксови анализатори твърдят, че Марчиано е можел да победи всеки от съвременните големи имена на ринга, с уменията, твърдостта и бързината си.

Не обаче неговият образ става вдъхновение за легендарния филм "Роки". Кой прави това - четете тук!


Ако вълненията покрай предстоящия мач на Кубрат Пулев с Кевин Джонсън вече са те обзели, ако възнамеряваш да подкрепиш Кобрата в „Арена Армеец“ на 28 април, то ти си нашият човек! 

Сподели изживяванията си с GONG.BG! Направи ни съпричастни на твоите емоции, като споделиш видеа и снимки в социалните мрежи с #GONG.

Позволи ни да видим мача на Кобрата с Джонсън през твоите очи, нека усетим твоите тръпки и вълнения! 

GONG.BG ти гарантира, че заснетите от теб кадри ще попаднат в страхотна видео компилация, която ще се появи на сайта броени часове след зрелището в „Арена Армеец“.

Не забравяй - #GONG!