Йоана Николова от клуб Чар ДКС Варна спечели титлата в многобоя при жените в българското класиране и златните медали на обръч, топка и бухалки в 22-о издание на международния и държавен турнир по художествена гимнастика "Руми и Албена", който се провежда в "Двореца на културата и спорта " във Варна.

Николова събра сбор от 39.900 точки в многобоя, а на отделните уреди получи 14.000 точки на обръч, 13.650 точки на топка и 12.250 точки на бухалки. Според регламента на турнира гимнастичките играят по три уреда по избор, а оценките важат за многобоя и за крайното класиране на финалите на отделните уреди. Втора в многобоя е Звезда Игнатова (Чар ДКС) с 36.850 точки, която стана втора на обръч и топка.

Трета в многобоя и на обръч се нареди Лидия Василева (Левски Триадица) с 35.200 точки. Победителка на лента стана Kристияна Чалмас (Левски плюс) с 11.500 точки. Мариета Иванова от Тракия (Пловдив) взе бронзови отличия на обръч, бухалки и лента. В международното класиране победителка в многобоя с 49.600 точки стана италианката Милена Балдасари. Тя е първа на обръч, топка и бухалки, а на лента златото спечели Катрин Учида (Канада).

При девойките в българското класиране шампионка в многобоя с 41.750 точки стана Анна Келман (Чар ДКС), която спечели златните отличия на обръч, топка и бухалки. Втора е Елизабет Йовчева (Чар ДКС) с 38.100 точки, а трета - Елена Георгиева (Левски Триадица) с 37.200 точки. На лента победителка стана Елизабет Йовчева. В международното класиране при девойките първа е Тализа Торети (Италия) с 44.550 точки. В неделя надпреварата във Варна продължава с по-малките възрастови групи.