Започна вторият подготвителен лагер в Мураяма (Япония) за българския национален отбор по художествена гимнастика, съобщават от Федерацията.
 
В събота рано сутринта в базата ROSE CAMP бяха издигнати националните флагове на България и Япония, а шефът на отдел "Образование за цял живот”, както и отговорник за събитията, свързани с Олимпийските игри в Токио през 2020 към общината на град Мураяма Кацухико Ягучи представи доброволците в базата, които ще се грижат всичко с престоя на нашите момичета да бъде наред.
 
Ягучи приветства българската делегация с "добре дошли" и им пожела успешна работа и приятно прекарване в Япония. Той отново подчерта, че е изключителна чест за град Мураяма и за базата ROSE CAMP да приеме на своя територия такива звезди като българските грации.
 
Ерика Зафирова получи специален подарък - една златна гимнастичка, изготвена по нейна снимка, като подаръкът бе по специална поръчка на екипа на национален отбор - жени (индивидуално), по повод завършването на средно образование на Ерика и нейния абитуриентски бал.
 
Първата тренировка на момичетата преминала много добре, пишат още от федерацията. Всички гимнастички се готвили с настроение, а за събота вечерта е предвидена специална вечеря за българската делегация.