Емил Нейков се класира за полуфиналите на скиф на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години в Пловдив. Нейков спечели втория репешаж и си гарантира място сред най-добрите 12 в дисциплината.
 
Българският скифьор, който вчера даде трето най-добро време в сериите, но остана на втората позиция в своята серия след британеца Майлс Деверо, днес не срещна затруднения и завърши убедително на първата позиция в репешажната си гонка.
 
Сребърният медалист в дисциплината от Европейското първенство за младежи в Хазевинкел през 2022 година поведе още в началото на състезанието и не изпусна водачеството си до края, като измина дистанцията за 7:13.54 минути. На 3.67 секунди след Нейков завърши Андре Пинто от Португалия, който също продължава напред. Полуфиналите на скиф са на 22 юли (събота)
 
Двойката скул лека категория Станислав Григоров и Иван Йорданов пък ще гребе утре на репешаж за влизане в полуфиналите на Световното първенство за мъже и жени до 23 години в Пловдив. Двамата български състезатели завършиха на пето място в своята втора серия в дисциплината и ще трябва да участват в още една гонка в битката за продължаване напред./БТА