Четвъртият в световната ранглиста Джон Рам не се справи блестящо на грийна, но неговото -4 под пар 68 бе достатъчно, за да удържи новака Дейвис Томпсън и да грабне втора титла от Американския професионален голф тур за също толкова седмици на турнира Американ Експрес.

Испанецът Рам, който започна годината с титла на Турнира на шампионите в Хаваите, направи пет бърдита на игрище Стейдиъм Корс в Ла Кинта, Калифорния, финиширайки с -27 под пар за общо 261 удара. Томпсън, който стартира деня, поделяйки върха с Рам, завърши с -3 под пар 69 за общо 262 удара за турнира.

Олимпийският шампион Ксандър Шофел и Крис Кърк поделиха третото място в крайното подреждане с 263 удара. Кръгът от 62 на Шофел включваше албатрос на пар петицата на пета дупка, реализирайки от втория си удар. Кърк затвори с 64 удара.

Вторият в света и шампион на Мастърса Скоти Шефлър, който се нуждаеше от завършек поне на девето място или по-добро, за да свали Рори Макилрой от върха, завърши с 65 удара за -22 за турнира, което го остави на поделено 11-о място.