Анда Джан се класира за първия си четвъртфинал на силния ранкинг турнир по снукър Шампионат на Обединеното Кралство, който се провежда в Йорк. Китаецът срази действащия световен шампион Лука Бресел с 6:4 фрейма.

31-годишният Джан, който през този сезон играе изключително силно и има титла на Интернешънъл и един загубен финал на Инглиш Оупън, поведе в резултата с брейк от 84 точки. Бресел отвърна на предизвикателството с две поредни партии на сметката си, но Джан установи контрол върху масата с три безответни фрейма, гарнирани със серии от 51, 78 и 54 точки. Два халф-сенчъри брейка бяха обаче достатъчни на опонента му да изравни, но китаецът имаше последната дума в мача и след 124 и 68 точки заслужено продължи към следващата фаза.

Там го чака иранецът Хосеин Вафаеи, който разби Матю Селт с 6:1. Вафаеи реализира три стотачки и две серии над 50 точки, за да се поздрави с категоричната победа.

Така бяха оформени и четвъртфиналните двойки в Йорк – в горната половина Дин Дзюнхуей се изправя срещу Марк Уилямс, а Марк Селби играе с Джъд Тръмп. В долната седемкратният шампион Рони О‘Съливан има за съперник Юелун Джоу, който отстрани последователно двама бивши носители на трофея в лицето на Нийл Робъртсън и Джон Хигинс.