Два бронзови медала спечели грацията ни Петя Борисова от финалите на международния турнир по художествена гимнастика „София къп“, който съпътства Световната купа в „Арена армеец“.

Във вторник Борисова зае шестото място в многобоя.

С оценка 16.700 Борисова зае третото място на топка, оставяйки само зад рускинята Ирина Аненкова и състезателката от Беларус Анастасия Салос. След изпускане извън килима другата ни финалистка на този уред Галатея Герова остана осма с 11.650.

Другия си бронзов медал Петя Борисова завоюва на бухалки с оценка 16.300. Втората наша представителка на финала Марина Иванова също изигра отлично своето съчетание и се класира на пето място с 14.750. Ирина Аненкова и Анастасия Салос с еднакви оценки се наредиха пред Борисова на стълбичката, като грацията от Беларус е със златото.

Борисова зае петото място във финала на обръч с 15.050, а шеста се класира Ася Иванова с 14.700. Златния медал отново е за Ирина Аненкова от Русия, сребърния за втората руска представителка Карина Кузнецова, а бронзовия за Анастасия Салос от Беларус.

На лента нямахме представителка на финала. И тук златния медал спечели рускинята Аненкова, следвана от нейната сънародничка Кузнецова и американката Лили Мизуно.

По-късно днес са финалите на отделните уреди при девойките, където българката Татяна Воложанина ще играе на всичките четири финала.