Детски празник "Том и Джери" е част от Световния ден на предизвикателството 2017

Детски празник "Том и Джери" 2017 се организира за седма поредна година. Спортното събитие е насочено към децата в София. Главната идея на детския празник и турнир под мотото "Здравото дете e активно и щастливо дете" е насърчаване към системни спортни занимания и повишаване на спортната култура на децата от най- ранна възраст.

Детски Празник "Том и Джери" е част "Световен ден на предизвикателството 2017". Събитиeто ще се проведе в София, зала "Сиконко" на 20, 21, 27 и 28 май от 09.30 часа. В празника ще бъдат представени: художествена гимнастика, спортни танци, народни танци, мажоретни танци, йога, гимнастика, карате, приложни и изобразителни изкуства и турнир по футбол.

Българската асоциация "Спорт за всички" (БАСВ) организира за 25-и пореден път Световен ден на предизвикателството. Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация "Спорт за всички" и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. Предизвикателство 2017 се организира в градовете София, Варна, Пловдив, Враца, Дупница, Разград, Кюстендил, Велинград, Плевен, Благоевград.

В празника са поканени деца от общините в софийска област, участие ще вземат и деца от домове за сираци. На откриването на събитието ще присъстват популярни лица в сферата на активния начин на живот, балансираното хранене и спорта.

Организирането на празника за всички подрастващи деца ще бъде със съдействието на Министерство на физическото възпитание и спорта, Българската асоциация Спорт за всички, Български футболен съюз, сокове "Флорина", езиков център "Бизи", химическо чистене "Макс Клийн", "Комюника" ЕООД, Петър Гривеков- художник, "Aпартхотел Лайтхаус", "Queisser Pharma Bulgaria LTD", "Алта България" – представител на бонбони "Олипс", "SAMEX Ltd. Bulgaria" представители на KFC, "Ел Би Булгарикум ЕАД".

Свързани материали

  • Академия Том и Джери ще проведе един от най-големите детски проекти в България Академия "Том и Джери" ще проведе един от най-големите детски проекти в България
  • Детски футболен клуб „Том и Джери“ направи две нови игрища Детски футболен клуб „Том и Джери“ направи две нови игрища
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Други спортове