Най-добрият български плувец Антъни Иванов избра да се подготвя и следва в Университета Оубърн, в американския щат Алабама.

Антъни Иванов пътува до САЩ, за да разговаря с треньорския екип и да види базата. През декември бронзовият медалист от световното за младежи и осми при мъжете на 200 м бътерфлай ще подпише и договор с “тигрите” от Оубърн.

Подсигурена му пълна стипендия, а  новото начало в спортната си кариера ще сложи догодина след 20 август и европейското първенство в Шотландия на голям басейн, пише bgswim.com.

Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен Сандански имаше предложения от няколко американски университета, включително и от „Бръшляновата лига” – Харвард и Станфорд.

Иванов се колебаеше се между ВУЗ-овете на Северна Каролина и Флорида, а на световното първенство в Будапеща го посетиха емисари на Питсбърг.

В България на крака му дойде спецът, тренирал в ранните му години детрониралия Майкъл Фелпс на 100 м бътерфлай в Рио сингапурец Джоузеф Скулинг.

Антъни Иванов, който се прибира днес от САЩ, пропуска турнира “Спринт”в Пловдив този уикенд., но ще участва на държавния шампионат през декември.