В Мурсия, Испания се проведе световното първенство по футбол на маса (джаги). В най-големия турнир се проведоха състезания на 52 различни дисциплини. Участие имаше на професионални играчи от над 30 държави членки на международната федерация по футбол на маса и над 600 състезатели.

България представляваха 18 състезателя Денис Бисеров, Екатерина Атанасова, Васил Константинов, Благовеста Герова, Данаил Златаров, Таня Кренчева, Йордан Зайков, Деметра Блажева, Иво Пиларски, Полина Манджукова, Димитър Филипов, Александра Новкова, Марио Томов, Румяна Шушулова, Станислава Стайкова, Иван Петров, Милица Данова и Светлана Жечкова

Сред най-високите постижения в индивидуалните дисциплини взеха Денис Бисеров на тридесета позиция при мъжете от 136 състезателя. Марио Томов постигна пета позиция при младежите от 46 състезателя. Благовеста Герова на 13-та позиция от 87 жени.

При дисциплините по двойки най-високите места от нашите състезатели заеха Александра Новкова и Деметра Блажева при Жените от 66 отбора се изкачиха до 17-то място. Станислава Стайкова и Полин Манджукова достигнаха 9 то място в дисциплината ролербол при жени от 56 отбора. А най-добрите ни дами Благовеста Герова и Екатерина Атанасова в дисциплината класик жени успяха да се преборят за бронзовия медал (3-ти) от 61 отбора.

Най-ценените титли за една държава в спорта са националните отборни състезания в различните категории, които са сформирани от по 6 титуляра и 3 резерви.

В дисциплините за националните отбори при мъжете и жените, българските дами успяха да победят женския отбор на Полша и отпаднаха на осминафинал от Швейцария.

И най-голямото постижение на турнира успяха да направят състезателите от отбора на България при мъжете. Мъжкият ни отбор е във втора дивизия на последните три световни първенства като, за да се класира в първа дивизия е нужно да завърши или на първо място или на второ. А от първа дивизия двата отбора, класирали се на последно място отпадат във втора дивизия.

В груповата фаза нашите момчета успяха да победят и в трите си мача съответно срещу Япония, Китай, и Чили. В елиминационните фази победиха Испания като успяха да обърнат резултата от 11 гола преднина за испанците.

След това победиха Финландия и Словения съответно на четвъртфинала и на полуфинала, което ги класира за финала срещу отбора на Перу и съответно в първа дивизия за следващото световно първенство пред 2021 година в Нант Франция.

На финала срещу Отбора на Перу отново извоюваха победата и взеха златните медали, и купата за първо място, така че на стълбицата по награждаването се чу националния химн на България.