Отборът на Бостън Ред Сокс завоюва девета титла в историята на Мейджър Лийг Бейзбол. В петия мач от Световните серии "червените чорапи" се наложиха с 5:1 над домакина Лос Анджелис Доджърс и по този начин триумфираха с титлата за четвърти път в последните 15 години след 4:1 победи в серията.

За най-полезен във финалната серия бе определен първият бейзман Стийв Пиърс, който започна сезона в отбора на Торонто, а през юни бе трансфериран в Бостън в замяна на играч от Майнър лигата. Пиърс наниза три хоумръна в серията, включително два в заключителния пети мач от серията, с който бе осигурена крайната победа.

Именно 35-годишният Пиърс даде началото в оказалия се заключителен мач за сезона с хоумрън в първия ининг, а в осмия добави нов такъв, с който оформи крайното 5:1. За Бостън завършилият сезон 2018 бе най-силният в историята, като тимът записа общо 119 победи - 108 през редовния сезон и 11 срещу едва три загуби в плейофите.

Във вечната класация по спечелени титли в МЛБ Бостън се изравни на третото място с отбора на Оукланд Атлетикс с по 9. Повече имат единствено Ню Йорк Янкис с 27 и Сейнт Луис Кардиналс с 11.