В Панагюрище бяха излъчени шампионите при мъжете от държавното лично и отборно първенство по самбо. Отборен победител е състава на "Бойни спортове" Панагюрище. Участие взеха 130 мъже от 24 клуба, между тях "Бойни спортове" Панагюрище, "Видин", "Локомотив" София, "Дети" Благоевград , НСА , "Илинден" София , ЦСКА, ЦСКА - София , Кракра Пернишки и други. 

При много добра организация в "Арена Асарел" победители в отделните категории са: 

В категория до 52 килограма шампион е Иван Беломашев от "Бойни спортове" Панагюрище, втори е Теодор Каловски от същия клуб. Трети е техният съотборник Христо Гюлев и Денис Лилков от "Видин".

В категория до 57 килограма шампион е Дончо Павлов от "Локомотив" София, следван от Пенчо Галилеев от "Бойни спортове" Панагюрище, а трети са Даниел Парасков от "Дети" и Рустислав Добрев от "НСА".

В категория до 62 килограма шампион е Илиян Скашев от "Илинден" София, втори е Димитър Стоянов от "НСА", а трети са Венцислав Сурликов "Бойни спортове" Панагюрище и Емил Незиров "НСА".

В категория до 68 килограма шампион е Иван Хурков от "Бойни спортове Панагюрище", втори е Ангел Ангелов от ЦСКА, а трети са Никола Петкански от "Бойни спортове" Панагюрище и Евгени Добрев от ЦСКА- София.

В категория до 74 килограма шампион е Ашот Мартиросиян от НСА, втори е Нешо Нешев от " Бойни спортове Панагюрище", а трети Светозар Цунг от ЦСКА и Антон Бранков от "Локомотив" София.

В категория до 82 килограма шампион е Георги Шишков от "Бойни спортове" Панагюрище, втори е Денислав Златанов от "Илинден" София, а трети са Радослав Дачин и Иван Тодоров и двамата от "Локомотив" София.

В категория до 90 килограма шампион е Христо Владимиров от "Локомотив" София, втори е неговия съотборник Яни Маджаров, а трети са съотборниците от ЦСКА Костадин Цветанов и Любомир Тончев.

В категория до 100 килограма шампион е Мартин Дешев от ЦСКА, втори е Васил Димитров от "Дети" Благоевград, а трети са Атанас Иванов от "Локомотив" София и Кирил Аначков от "Илинден" София.

В категория над 100 килограма шампион е Веселин Иванов от "Локомотив" София, втори е Ангел Рангелов от "Кракра Пернишки", а трети са Васил Дойчинов от "Локомотив" София и Генко Иванов от ЦСКА. 

В неделя държавният шампионат продължава с надпреварата в "Арена Асарел" при жените.