Традиционният благотворителен търг на Дарик радио, който се проведе за девета поредна година, официално приключи днес с връчването на чековете на двете подкрепяни каузи – Фондация „Нашите недоносени деца” и Сдружение „Аутизъм днес”.

Търгът, който се организира от Ники Кънчев Шоу, Спортно шоу Гонг и Gong.bg, събра почти 50 хил. лева – сума, която е една от най-големите откакто кампанията се провежда.  Точните средства възлизат на 47 702 лева, като те бяха разпределени между Фондация „Нашите недоносени деца”, която получи 24 852 лева, а Сдружение „Аутизъм днес” – 21 850.

Церемонията по връчването на чековете се проведе за втора поредна година в резиденцията на посланика на Дания в България Негово превъзходителство Сьорен Якобсен.

За първи път на събитието присъстваха и част от най-големите дарители спортисти, музиканти, артисти и хора от бизнеса, сред които един от най-добрите български тенисисти Димитър Кузманов, певицата Ирина Флорин, музикантите от Jeremy и др.

През тази година, освен двете организации, с част от средствата бе подкрепено и отделението по детска урология в Пирогов. Там бяха дарени 1000 лева за ремонт на отделението, което бе в окаяно състояние.

 

 

В галерията може да видите снимки от връчването на чековете.

Снимки: ФотоШопов