Синсинати Бенгалс се справи със снега, за да надиграе Бъфало Билс с 27-10 като гост, за да си гарантира повторение на мача за титлата в АФК срещу Канзас Сити Чийфс. Миналия сезон Бенгалс надвиха Чийфс след продължение в Канзас Сити, преди да отстъпят във финала на Супербоул от Ел Ей Рамс. Сега те отново имат шанс да се доберат до Супербоула и възможността за първи триумф в историята.

Докато Бенгалс отново ще бъдат в ролята по-скоро на аутсайдери срещу Патрик Махоумс и Чийфс, тяхната офанзивна линия осигури страхотна протекция на куотърбека Джо Бъроу. Бъроу приключи с 23 от 36 успешни подавания, хвърляйки за 242 ярда и два тъчдауна, докато рънинг бекът Джо Миксън завърши със 105 ярда и тъчдаун при 20 керита.

Сейфтито на Билс Дамар Хамлин, който получи сърдечен арест по време на впоследствие прекратения мач с Бенгалс в редовния сезон по-рано този месец, наблюдаваше сблъсъка от трибуните и получи аплодисменти на крака, когато бе показан в публиката.

В спора за титлата на НФК Филаделфия Ийгълс ще се изправи срещу Сан Франциско 49-ърс. 49-ърс достигнаха трети спор за титлата в конференцията в последните четири години след победа с 19-12. Далас пък ще трябва да почака още за нова поява в Супербоула – за последно „каубоите“ спечелиха титлата през 1996, когато се справиха с Питсбърг Стийлърс.

Gulliver/GettyImages
100 снимки