Белгийският спринтьор и национален шампион - Тим Мерлие, спечели първия етап от едноседмичното френско състезание Париж-Ница. Колоездачната обиколка е първата сериозна загрявка за Тур дьо Франс по-късно през сезона. Тази година именно Погачар и Вингего, които спориха за победата в последното издание на Тура се срещат и в Париж-Ница за първия си реванш. Победата в Обиколката на Франция през миналата година отиде в Йонас Вингего. 

Първият етап на Париж-Ница обаче бе подчинен от спринтьор и то от Тим Мерлие, който през този сезон премина в отбора на Содал-Куикстеп. На второ място в етапа с дължина 169 километра остана Сам Бенет, а тройката затвори Мадс Педерсен. 

Денят започна с откъсване от двама човека, които евентуално бяха застигнати. Тадей Погачар пък извади лакти и показа, че е дошъл във Франция с мисълта за победата, тъй като той атакува, за да грабне бонус секундите, малко преди финала. Така словенецът се поздрави с бялото трико след края на етапа, което принадлежи на най-добре класиралия се млад колоездач. Въпреки двете си победи в Тур дьо Франс Погачар е едва на 24 години и все още влиза в тази класация. 

Вторият етап, който ще бъде утре, отново изглежда перфектен за спринтьорите. Той е с дължина от 163.7 километра и завършва в Фонтенбло.