Австралийският град Бризбън бе избран за партньор на МОК в разговорите за домакинството на Олимпийските игри през 2032 година. Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах заяви, че са одобрили препоръките на комисията, която бе натоварена със задачата да избере градове с потенциал да организират най-големия спортен форум на планетата.

"Комисията препоръча на изпълкома на МОК да започне диалог с Бризбън за Игрите през 2032 година. Изпълкомът единодушно одобри тази препоръка", каза Томас Бах на виртуална пресконференция.

Няколко града и страни публично са заявили интерес за домакинството на пред въпросната година, като сред тях освен Бризбън са още Индонезия, Будапеща, Китай, Доха и германската област Рур.

МОК промени правилата за кандидатурите през 2019 година с цел да редуцира разходите и да направи процеса по кандидатстване по-опростен за градовете.

До момента Зеленият континент е приемал два пъти Летни олимпийски игри - през 1958 година в Мелбърн и 2000-та в Сидни.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.