Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика беше избран за отбор на месеца. В друга от анкетите на Пресклуб България, треньорът на грациите Весела Димитрова беше определена за треньор на месец септември.

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова спечелиха бронз на Световната чалъндж купа в Казан през август. Освен това тимът ни направи фурор и на Световното първенство - в София бронзов медал в многобоя и златно отличие на финала на пет обръча. 

Това е 21 трофей откакто през 2001 г. наградата за първи път е връчена на най-красивия спорт.

Те получиха статуетката си с малко закъснение, тъй като през последните седмици се подготвяха на високопланинската база в Белмекен. 

Наставникът на ансамбъла Весела Димитрова отново обяви, че тимът ни ще има нови съчетания за следващия сезон, още повече че и уредите се сменят. Едната композиция ще бъде с 5 топки, а другата с 3 обръча и 2 чифта бухалки.

Треньорът отново потвърди, че в разширения състав влизат 10 момичета, като най-добре подготвените ще участват в състезанията.

„Винаги е предизвикателство да направим ново съчетание, залагаме на риск, оригиналност и сложност”, сподели Весела Димитрова.