За втора поредна година в началото на месец март ще се проведе Международния и Републикански турнир по художествена гимнастика "Angel's Cup". Турнирът се организира от СКХГ ЦСКА и ще се проведе на 1, 2 и 3 март в зала „София“.

В състезанието  ще вземат участие 550 гимнастички от почти всички клубове в България. Международното участие ще бъде от Русия, Гърция, Австрия, Норвегия и Швейцария. В надпреварата ще се състезават участнички от абсолютно всички възрастови групи и категории, както и най-малките гимнастички едва 4-5 годишни.

Седмица преди най-силната квалификация в България елитните състезателки също ще направят своята контрола. Много подаръци и изненади очакват малките и големи “ангели”.

Специални гости ще бъдат Илиана Раева, президент на Българската федерация, Мария Гигова- трикратна Световна шампионка, както и “златните” момичета на България, бронзови медалисти от Олимпийските игри в Рио.

„Основната цел на състезанието да се възроди славното минало и успехи на СКХГ ЦСКА от времето на Мария Гигова и сестрите Адриана и Камелия Дунавски. Младите и талантливи, малки надежди на клуба  да станат част от “Златните” ни успехи. Желанието ни е да продължим развитието на световно ниво на традиционен за страната ни спорт. Да привлечем, колкото можем повече деца в залата, като им покажем грация, изящество и красота. Спортът е здраве, дисциплина и възпитава всички качества, необходими за оформянето на стойностни личности", сподели Биляна Проданова, дългогодишен национален състезател и медалистка от големи първенства, вицеевропейска, балканска и републиканска шампионка.