Двойката Теодор Александров и Денислав Коджабашев продължава напред участието си в Асарел Оупън България 2017 след успех над силните руснаци Кирил Скачов и Вячеслав Буров. 

Бълgарите започнаха силно и поведоха бързо с два на нула гейма - 11:6 и 11:7. В третата част Теодор и Денислав започнаха добре, но позволиха на Скачов и Буров да ги изравнят при 7:7. Последва игра точка за точка до 12:12. В този момент се намеси публиката в Арена Асарел и помогна на българите да стигнат до 14:12 и крайния успех с 3:0 гейма. 

След срещата доволен бе и старши треньорьт Асен Асенов, който поздрави момчетата и сподели за Gong.bg: "Много добра победа за Теодор и Денислав. Момчетата я постигнаха над класни съперници. Те изиграха добре мача тактически, прецизно и качествено. Публиката в залата много помогна във важен момент".

Денислав Коджабашев бе видимо доволен от успеха и лаконично сподели:"Заслужено победихме едни от най-добрите в Русия. С Теодор желаехме силно победата и я постигнахме. Публиката много ни помогна във важен момент, за което й благодарим".

Теодор Александров също бе щастлив от победата над руснаците Буров и Скачов и заяви: "Знаехме, че с Денислав сме добре сработени и можем да играем силно като двойка. Допускахме по-малко грешки от тях и това ни доведе до успеха. Чакаме следващите ни съперници. Дано пак да зарадваме публиката, на която благодарим за подкрепата й."

Победата на Денислав Коджабашев бе изгледана от неговата приятелка Мария Йовкова, която по-рано днес загуби мача на двойки с партньорката си Михаела Димова. Двете загубиха от чехкини и отпаднаха от надптеварата. 

На Мария Йовкова и Теодор Александров им предстои участие в индивидуаната надпревара на Асарел Оупън България 2017. От 17.30 часа е официалното откриване на турнира.