Леле колко отдавна беше, а колко скоро изглежда! 2009 мина като на шега, а през нея родният футбол се тресеше от скандали и почти остана без успехи. Левски за стана шампион, а от тогава не е бил отново. 

По европейските терени отборите ни нижеха загуба след загуба, но пък имахме два представителя в групите на Лига Европа. Те не бяха особено успешни, но пък Левски и ЦСКА записаха победа в Рим над Лацио и равенство с бъдещия финалист в турнира Фулъм. 

Единственият светъл лъч за родния футбол беше Димитър Бербатов. Месеци след трансфера си в Манчестър Юнайтед той стана шампион на Англия, игра на финала на Шампионската лига, стана рекордьор по голове за националния отбор, стана баща, Футболист на година и Мъж на годината.

Единствено не спечели Спортист на годината, но там мястото беше запазено за световния шампион по бокс Детелин Далаклиев. В колективните спортове взехме бронз на волейбол от европейското в Измир, участвахме и на първенството на Стария континент по баскетбол. 

Gong.bg пък стана на две години и все по-уверено стъпваше на краката си. Читателите се множаха, ставаха все по-верни, а сайтът укрепваше с всеки изминал ден. Доказателството за това е, че точно вие, нашите читатели, ни избрахте за номер едно в раздел "Медии" на 10-то издание на конкурса "БГ Сайт". 

Имаше и хубави моменти извън редакцията, част от които сме ви приготвили като изненада в галерията. Вижте я и си припомнете какво се случи в света на спорта преди шест години.