Mtel Sport 1 ще излъчи през уикенда две от най-очакваните спортни събития отвъд океана. Мачът на звездите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (NHL) и дългоочаквания сблъсък в UFC между Валентина Шевченко и Джулиана Пеня ще бъдат гвоздеят в програмата на спортния канал.

Лос Анджелис ще приеме за трети път звездния хокеен уикенд в NHL. Изданието е под номер 62 и ще противопостави не два, а цели четири тима на ледената площадка. Един срещу друг ще се изправят отбори събрали най-големите звезди от Атлантическата, Централната, Тихоокеанската и Метрополитън дивизиите.

Победителят ще се излъчи след три двубоя – два полуфинала и финал. В първите мачове от мини турнира Атлантическата дивизия излиза срещу дивизия Метрополитън, а Централната ще срещне Тихоокеанската. Шоуто започва в 22:30 часа в неделната вечер, а директното излъчване стартира по Mtel Sport половин час по-рано с коментарно студио.

В сутрешните часове на неделния ден е и другото голямо спортно събитие очаквано от зрителите на Mtel Sport 1 – поредната порция MMA двубои започва в 3:00 часа сутринта. В най-интересният сблъсък една срещу друга излизат Валентина Шевченко и Джулиана Пеня.

Мачът е с голям залог, защото се очаква победата да осигури двубой за титлата в категория "петел". Доналд Сероне и Хорхе Масвидал формират най-любопитната двойка в мъжките схватки, като "Kаубоя" Сероне е  фаворит в битката срещу своя опонент.

Програмата на спортните канали на Мтел излъчва изцяло на български език най-голямото разнообразие от спортни състезания и първенства в ТВ ефира у нас: 24 часа на ден, седем дни в седмицата, 18 000 часа годишно футбол, тенис, волейбол, баскетбол, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей, голф и много други. Осем хиляди часа в програмата на каналите са отредени за преки предавания, като преди и след най-интересните от тях ще има коментарни студия.

До 31 март клиентите на телевизия от Мтел и blizoo ще могат да гледат Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport безплатно. След тази дата те ще могат да включат каналите като добавка към редовния си месечен абонамент.

За всички абонати на Mtel NOW достъпът до каналите ще е безплатен и след 1 април.