Полицията на Москва готви за представяне в следствения комитет материал за инцидента с Гари Каспаров, ухапал сътрудник на Министерството на вътрешните работи /МВР/. Това бе съобщено днес на журналисти в пресслужбата на Градското управление на МВР в Москва.

"Ние потвърждаваме, че един от сътрудниците на втория оперативен полк на Градското управление на МВР на Москва е бил ухапан от гражданина Каспаров при задържането му в сградата на Хамовническия съд", каза представител на Градското управление.

Той отбеляза, че пострадалият е бил принуден да се обърне за помощ в медицинско учреждение, където му е поставена диагноза ухапване на меката тъкан на китката и на показалеца, контузия на надкостницата на лявата ръка.

"По дадения случай се събират материали, които ще бъдат предадени в подразделение на следствения комитет за вземане на процесуално решение", поясни представител на преслужбата, цитиран от БТА.

В информацията на руската агенция ИТАР-ТАСС не се съобщават данни за Гари Каспаров. По всяка вероятност това е Гари Кимович Каспаров - 13-тият световен шампион по шахмат, който след като прекрати шахматната си кариера навлезе активно в руския политически живот.