Без Силвия Митева премина контролното състезание на националния отбор по художествена гимнастика, поради контузия. Състезателката ни е с шина на лявата ръка, след като я е наранила при едно улавяне на уред по време на тренировка. Очаква се обаче Митева да бъде готова за първото Гран при в Москва, което ще се проведе в края на този месец. Мартина Чавдарова също не се появи на квадрата в зала „Раковски”, поради травма.

Участие в поредната проверка взеха грациите ни, които влизат в представителния ни състав, както и ансамблите при жените и девойките.

Първото място в индивидуалното подреждане зае Моника Минчева (общ резултат 89.00 точки), след нея се наредиха - Биляна Проданова, Филипа Сидерова, Габриела Кирова и Таня Цекова.

„Определено съм доволна. За първи път виждам и ансамблите, наистина много ми харесаха, а съм изключителни критична по принцип. И тук в България изобщо няма да има кажа, че са добри, ако наистина не са такива. При едни от гимнастичките първите им контролни бяха по-добри, а при други се наблюдава спад”, сподели трикратната ни световна шампионка Мария Петрова, която влезе в ролята на съдия по време на контролното.

„Силвия Минчева е скочила с една стъпка нагоре и се надявам да се оправи за Москва”, добави грацията ни от близкото минало.

По време на състезанието се стигна и до сълзи, след като в стремежа си да бъдат изчистени проблемните места в съчетанията, момичетата получиха укорителни забележки от ръководството на българската федерация по художествена гимнастика. Всичко това обаче е поради стремежа на треньорския щаб да изчисти всичко, за да няма за какво да се хванат съдиите по време на международните турнири.

„Да, стигна се и до сълзи. Трябва да се стигне до това, защото момичето трябва да чуе от нас, не само от нейната треньорка докъде е станала зле. Две от момичетата бяха добре на предишните контроли, а сега – не, затова трябваше да им се обърне внимание”, добави още Мария Петрова.

За първото състезание в Москва, освен Силвия Митева, ще заминат още Филипа Сидерова и девойката Кристина Илиева, възпитаничка на Нешка Робева.