Gong.bg навърши 4 години! Голяма част от хората знаят часа на своето раждане. Нашият беше някъде около 17 часа. Идеята преди четири години, бе да го свържем с емблематичния начален час на Спортно шоу Гонг. Логично, двете неща са свързани. Като Фернандо Торес и нов договор с Челси, като българска домакиня към турски сериал, като България и арабския дюнер-бизнес у нас. Сиреч – здраво!

Всички в двата свързани екипа – този на сайта и този на спортния отдел в Дарик помнят началото. С много бъгове, с грешки, с учене в движение. Как се прави чисто нова за нас медия. Но и със съзнанието, че вече навлезли смело в XXI век, няма как марката „Гонг” да не се асоциира и със спортен сайт...

Това направихме тогава, това, което виждате сме днес. За рождения си ден не получихме много подаръци. Решихме да направим такъв на Вас. От дни работи под пълна пара чисто новата ни видео-секция, амбициозно наречена Гонг ТВ. Качеството на картината, която ви предлагаме, поне на този етап е най-добрата в България. Може би дълго изчаквахме, за да стартираме този проект. Но повярвайте, наистина държахме да е качествено. Дори, ако цената за това бе половин или една година закъснение. Няма страшно, събития за отразяване и за видео-заснемане тепърва ще има. Да сме живи и здрави!

По случайност, този наш рожден ден съвпада със старта на Националнато преброяване. Това ще се случва в следващите няколко седмици, но ние отдавна сме се преброили. И сме повече от доволни от резултата. Ние – Гонг аудиторията сме много, дори мнозина от вас не могат да си представят част от каква многобройна група са. Политическа партия с подобен електорат влиза не само от раз в парламента, ами и доста ще се усеща присъствието й. Дори половината от депутатите по традиция да не идват ежедневно на работа.

Всъщност 4 години е един от най-основните цикли в спорта, конкретно и във футбола. През подобна периодичност са летните и зимните Олимпиади, най-големите спортни състезания и шампионати, европейското по футбол и разбира се – черешката, която бие дори олимпийските игри по глобална гледаемост и интерес – Мондиалът! Световното първенство по футбол. На всеки четири години се случва нещо значимо, нещо, което определя бъдещи посоки в съответния спорт. Така се получава и при нас. На четвъртата година, с прибавянето на чисто новата ни видео секция, ние затваряме своя първи цикъл и отваряме следващия. Бъдете сигурни, че и в него ще гоним цели, ще подобряваме качество, ще опитваме да бъдем навсякъде. Правим го все още с онзи хъс от самото начало. Въпреки многото трудности, за които само ние си знаем.

Благодаря Ви, за пореден път! За този голям Мондиал, за който се класирахме. Ами, какво да се прави – други като не могат, поне ние...