Шампионът на България на троен скок Момчил Караилиев заяви, че очаква през септември отново да започне подготовка.

Лекоатлетът не стартира днес в квалификациите на дисциплината на европейското първенство в Берлин поради болки в ребрата.

"Имам остри болки в ребрата, които не ми позволяват да скачам. Направих една контузия преди две седмици на тренировка и оттогава взимам хапчета, болкоуспокояващи и дори чакракчии. Лекувах се при няколко доктори, пробвах всичко. До последния момент не знаех дали да дойда. Решението беше трудно, но сега в загрявката за квалификациите болката като рязане с нож и нямаше как да скачам", каза Караилиев.

"Сега си давам пълна почивка и може би ще направи солни бани в Бургас и пак от септември започвам отново подготовка. Иначе стадионът тук е супер. През 2009-а година тук участвах във финал на световно първенство и сега бях в настроение за състезание, ако не беше тази контузия. Тройният скок е най-голямата ми любов, което няма никога да ми омръзне. Ще продължавам да тренирам докато мога", добави той.

В края на юли Караилиев стана вицешампион на балканския шампионат в Стара Загора с 16.56. Възпитаникът на треньора Атанас Иванов е Атлет на България за 2005 и 2009 година./БТА