Момчил Караилиев, атлетът, който ще ни представя в сектора на троен скок в Пекин, сподели преди отпътуването си за олимпийската столица, че всички слухове за положителни допинг проби, дадени от него и от Тезджан Наимова, са „абсолютни спекулации”. Той добави още, че се надява първо да премине квалификациите, а след това... медал.

По-рано през деня Момчил Караилиев отпътува с предпоследната група български спортисти за Китай.

„Слуховете за допинг за абсолютни спекулации. Ако съм заподозрян в допинг, няма да съм тук и да пътувам. Последно бях проверяван преди две седмици. Подозираме, че това излезе от едно място… Не знаем със сигурност”, каза Караилиев.

„Преди всичко на Олимпиадата трябва да мина квалификациите. Ако успея, това ще е голямо постижение. Оттам-нататък всичко ще си дойде на мястото. Целта ми е медал, на всеки спортист това му е целта.”

„Последният етап от подготовката протече с много тежки тренировки. Сега вече съм ги поразпуснал. Очаквам кубинците да се разскачат в Пекин, тъй като климатът им е почти сходен с китайския. По принцип тях ги спрягат за фаворити”, каза още Момчил Караилиев на Летище София.