Българинът Момчил Караилиев покри норматив в дисциплината троен скок за участие на Световното първенство по лека атлетика в Дегу (Република Корея) през август и за Олимпиадата в Лондон догодина.

Караилиев преодоля 16,93 метра в първия си опит по време на Балканското първенство в Сливен. Състезанието в тройния скок продължава в момента.

След състезанието обаче организаторите уточниха, че резултатът е постигнат с попътен вятър от 3,3 метра, което е над допустимото, като заради това не се зачита за покрит норматив.

 

Така на Балканиадата само Андриана Бънова успя да спечели квота за Дегу'2011 и Лондон'2012 също на троен скок на троен скок, след като вчера заслужи първото място с резултат от 14.34 метра.

Вчера на Балканиадата Андриана Бънова също спечели квота за участие в Дегу и в Лондон на троен скок, след като заслужи първото място с резултат от 14.34 метра.

Другите български лекоатлети с покрити нормативи досега са Ивет Лалова на 100 и на 200 метра, Виктор Нинов на скок височина, Ваня Стамболова на 400 метра и на 400 метра с препятствия и Венелина Венева на скок височина.

Петя Дачева пък има покрит норматив на скок дължина, но на този етап само за Световното първенство в Дегу.