Момчета и млади мъже се заеха да помогнат на болно момче от Ловеч, което събира пари за бъбречна трансплантация в Турция. Историята на Мирон трогна мнозина и затова хората се организират, за да дадат рамо и шанс на момчето да живее. Еедва 12-годишно то чува тежката диагноза. След години на хемодиализа му е трансплантиран бъбрек, който обаче по-късно спира да работи. Сега лекари от Турция са готови да направят трансплантация, а донор ще е майката на Мирон.

За да се случи чудото във фейсбук се организира футболен турнир на малки врати във формат 5+1 играчи с двустранна игра в две полувремена по 10 минути с дата и начало на събитието - 02.11.2019г. от 9:00 до 12:00 в RD SPORT. Ще се събира сума от всеки отбор на стойност 100 лв. които ще бъдат поставени от капитаните на отборите в кутия за благотворителната инициятива. Кампанията можете да откриете ТУК.

"БЛАГОДАРИМ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА АДМИНИСТРАЦИЯТА НА RD SPORT ЗА ТОЗИ ХУМАНЕН ЖЕСТ,ИМЕННО ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ФУТБОЛНИТЕ ТЕРЕНИ БЕЗ НИКАКЪВ ДИВИДЕНТ! ЗАЯВКАТА СИ ЗА УЧАСТИЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ВСИЧКИ ОТБОРИ ЧРЕЗ ПУБЛИЧНИЯ ИВЕНТ ВЪВ ФЕЙСБУК И НА ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА СЪБИТИЕТО: КОНСТАНТИН ЯНКОВ, АЛЕКСАНДЪР ДАКОВ, БЛАГОДАРИМ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! ( очаква се от отборите да се явят в пълен състав в 9:00 за тегленето на своеобразен жребий). 

Мирон
В платформата Helpkarma е открита кампания за набирането на нужните средства. Тя е с приоритет "Спешно". От нужните близо 29 000 евро, досега са събрани около 4000 евро. При желание можете да помогнете чрез платформата.

А ето и нелепата и нелека история на Мирон:

Здравейте, казвам се Мирон и съм на 22 години от с. Торос, област Ловеч.

През 2012 година бях диагностициран с гломерулонефрит и ме включиха по спешност на хемодиализа.

Тогава бях едва 15-годишен и нямах представа какво ме е сполетяло. Впоследствие разбрах, че диализата не е лечение, а подържаща функция, която заменя неработещите ми бъбреци. Единственият изход от диализата бе бъбречна трансплантация.

Записах се в листата за трансплантация и зачаках своя момент. И ето че през юли 2016 година той дойде – вече беше намерен подходящ донор и бях извикан в Александровска болница.

Трансплантираха ме успешно и тогава бях най-щастливия човек на земята, но година и половина по-късно, след редица усложнения бъбрекът спря.

Бях съсипан и разочарован. Започна отново онзи мрачен за мен живот на диализа. Отново се озовах три пъти седмично по 4 часа вързан за машината. След всяка хемодиализа се чуствам все по-зле и по-зле. Тялото ми се изтощава максимално и гледам повечето време да си почивам, вместо да съм навън с приятели.

Имам нужда от вашата подкрепа, за да осъществя втора трансплантация, този път в специализирана турска клиника.

Майка ми ще ми бъде донор, но за целта трябват средства, които с ваша помощ силно се надявам да успея да събера.

Сърдечно ви моля да ми помогнете, както и който може, за да заживея отново истински живот!