На завършилия във Франкфурт, Германия редовен конгрес на Международната федерация по модерен петобой UIPM стана ясно, че председателят на българската федерация Андрей Кузманов и Атанас Адреев бяха презибрани за нов мандат съответно в бизнес комисията и медицинската.

За пореден път бе отчетен приноса на БФМП и работата и за развитието на  модерния петобой в световен мащаб. 

Българската Федерация по модерен петобой получи поздравления лично от Томас Бах (председател на международния олимпийски комитет), който откри конгреса и от г-н Хуан Антонио Самаранч - младши (заместник - председател на Международния Олимпийски Комитет)

„Това е голяма чест за нас. Получихме поздравления от всички колеги на форума. Беше отчетено отличното провеждане на Европейското първенство за мъже и жени в София преди Олимпиадата. България може да се гордее с думите на Томас Бах, който ни спомена в своята реч заради нашата дейност и развитие. Това, че бяхме преизбрани единодушно с Атанас Андреев в двете комисии е от важно значение, но и голяма отговорност, защото трябва да бъдем изключително стриктни по отношение на плана за развитие на модерния петобой в световен мащаб”, сподели председателят на БФМП Андрей Кузманов.

По време на Конгреса беше гласувано България да организира като домакин Световна купа № 3 през 2018 година за мъже и жени и Световно първенство за младежи и девойки Youth A – през 2019 година.