Българската делегация в Буенос Айрес проведе едночасова среща с техническия екип на МОК, който ще консултира страната ни при подготвянето на кандидатурата ѝ за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024.

На срещата присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на БОК Стефка Костадинова, вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и директорът на дирекция "Европейски програми, проекти и международно сътрудничество" към ММС Виктория Славкова.

След срещата министър Кралев и Стефка Костадинова бяхма приети от президента на МОК Томас Бах, с когото имаха възможност да продължат разговорите, започнати в София. 

По-късно делегацията проведе и работна среща с ръководството на ФИС (Международната федерация по ски), на която присъстваха и членове на организационния комитет на Зимните младежки олимпийски игри през 2020, които ще се проведат в Лозана, Швейцария. 

източник: facebook.com/krassen.kralev

На следващия ден министър Кралев проведе дълга среща и с генералния директор на МОК Кристоф Де Кепер и вицепрезидента на МОК проф. Угюр Ерденер. 

"От проведените до момента срещи и разговори в Буенос Айрес станаха ясни две неща: Бюджетът за оперативните разходи за провеждането на игрите възлиза между 30 и 40 милиона евро. Българската кандидатура се радва на сериозна подкрепа от най-високо ниво в МОК. Мисля, че мисията е възможна и има смисъл да продължаваме да работим за подготовка на една успешна кандидатура на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024", обобщи Krassen Kralev в профила си в социалната мрежа Facebook.