Президентът на МОК Томас Бах оповести списъка с предложения  за реформи в олимпийското движение до 2020 година. На тази база ще бъде създаден официален документ "2020",  който ще бъде утвърден на сесията на МОК в Монако на 8-9  декември.

"Тези 40 точки в документа ще покажат визията, която МОК ще  опита да наложи и да защити уникалността на олимпийските игри и  да укрепи позициите на спорта в обществото", каза Томас Бах.

По създаването на програмата "2020" са работили 14 работни  групи в МОК, които са оформили новата стратегия за развитието на организацията до 2020 година.  

Сред най-важните въпроси са процедурите по кандидатстване за домакинство на Оллимпийски игри, устойчивост на развитието им, изготвяне на олимпийските програми, управлението на игрите, борба с допинга, създаване на олимпийски телевизионен канал и т.н.

Също така сред тях са включени стратегия за развитие на юношеския спорт, културна политика на  МОК, обновление на стратегиите за спонсорски сътрудничества,  етика, лицензиране и други./БTA