Министерството на младежта и спорта и Националният антидопингов център изпратиха до всички спортни федерации уведомително писмо, в което отново се акцентира на новите вещества, включени в Списъка със забранени субстанции и методи за 2016 г. на Световната антидопингова агенция (WADA).

 На проведени два семинара, организирани от ММС и Центъра на 8 октомври и 18 декември 2015 г., Забранителният списък за 2016 г. е раздаден на участващите спортни лекари и спортно–технически персонал на федерациите, като е обърнато специално внимание на новостите в него.

Обновеният на 1 януари списък с нелегалните вещества вижте ТУК!

В новото писмо до федерациите отново се акцентира да бъдат предупредени всички състезатели и спортно-технически персонал, че Мелдониум (Милдронат), който е бил в Мониторинговата програма за 2015 г., е включен като забранена субстанция в Списъка на забранените субстанции и методи за 2016 г. на Световната антидопингова агенция. Освен него са добавени и Инсулиномиметиции Леупрелин.

Списъкът за 2016 г. е качен на сайта на Националния антидопингов център на 23 октомври 2015 г., като тогава е изпратен и на Българския олимпийски комитет.