Експертна комисия на Министерството на младежта и спорта (ММС) одобри още седем големи първенства, чиято организация ще бъде финансирана от ведомството. Договори ще бъдат сключени с Българската федерация по гимнастика за Световната купа по паркур за мъже и жени през септември в София, Българската федерация по бадминтон за Световната купа, на която столицата ще бъде домакин през октомври, както и с Българската федерация по стрелба с лък за Европейската купа Гран При за мъже и жени. Турнирът ще се състои в началото на май.

ММС ще подпомогне и Европейското първенство по хандбал за младежи от 1 до 24 юли във Варна, Световното първенство по борба за юноши и девойки от 15 до 21 август в София и Европейското първенство по джудо за мъже и жени от 29 април до 1 май в столицата. Комисията одобри за финансиране и Световното първенство по самбо за юноши, младежи и девойки, както и Световното първенство по бойно самбо за младежи до 20 години. Състезанията са от 13 до 17 октомври в Панагюрище.

Продължава работата и по подписването на договорите със спортните федерации, които са кандидатствали по Програмата за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г.

Одобрени бяха още седем проекта на централи, които напълно покриват изискванията за финансиране от страна на ММС. Така общият брой на одобрените предложения по Програмата става 38.