Треньорското ръководство на националния ММА отбор даде кратка почивка на момчетата през уикенда. Вместо с тренировка първия тим запълни времето си с поход в планината над Свети Влас.

В неделя играещият треньор на отбора ни Йордан Радев проведе семинар с ученици от Бургас. Опитния боец показа на децата различни техники от смесените бойни изкуства, както и обясни аматьорските правила.

В редиците на националния тим бяха направени промени. От ръководството на федерацията решиха Емил Захариев от Русе да представлява България в тежката категория на предстоящото второ издание за годината М-1 Чалъндж.

Захариев е на лагер с националния отбор от миналата седмица и е в отлична форма. Според Йордан Радев и Анатоли Желязков, Емо Захариев има големи шансове срещу 25 килограма по тежкия от него американец ЛиЛойд Маршбланкс.

В първия ден от седмицата са планувани медицински прегледи за тима ни по свободни боеве, след което възстановителни процедури - сауна и масажи.

Националите са в много добра физическа форма. Нямат травми и са готови за сблъсъка с отбора на САЩ-Север на 28 март 2009 година.

В сряда първия тим и ръководството на БФММА ще са в София за пресконференция в Пресклуб България.