Някои от най-добрите ни млади лекоатлети ще участват тази неделя (17.02.2008) на открития студентски турнир в чест на 60-годишнината на дружество „Академик”. Надпреварата ще се проведе в зала „Фестивална”, а сред очакваните състезатели са Габриела Лалева, Инна Ефтимова и Магдалена Христова. При мъжете пък по предварителни заявки ще участват Николай Атанасов и Момчил Караилиев.

Турнирът е открит и председателя на ОСК „Академик” Ваньо Найденов изрази надежда да се превърне в традиционен. „Слагаме началото на поредица от изяви в честа на 60-годишнината”, сподели още Найденов.

Президентът на лекоатлетическия клуб към дружеството Христо Стоянов пък коментира, че това е една от последните възможности за родните спортисти да покрият норматив за наближаващото Световно първенство. „Имаме подкрепата на федерацията, а оценката ще я дадат състезателите. Подготвили сме купи и медали”, каза Стоянов.

В надпреварата ще се пуснат близо 150 лекоатлети от 9 висши учебни заведения от София и 5 от страната, като очаквано НСА ще има най-много представители. Включени са общо 14 дисциплини при мъжете и жените.