Млади ездачи ще тренират с Росен Райчев за награда

Росен Райчев източник: Цвета Маркова

Росен Райчев източник: Цвета Маркова

Интересна и полезна награда ще получат победителите във втория кръг на лигата по прескачане на препятствия “Ген. Крум Лекарски” в Божурище. Стартовете са тази събота и неделя от 9 часа. Най-добрите ездачи до 18 г. ще получат възможността да тренират с известния български национал Росен Райчев. Очаква се в надпреварата в Божурище да се включат сериозен брой млади състезатели, това е и причината да бъде възобновена лигата за юноши.

Ще стартират повечето изявени родни ездачи, както и участници от Гърция и Турция. Гръцката федерация обяви, че паркурите на конната база “ Ген. Крум Лекарски” ще са квалификация за националния им отбор.

Изпитанията ще са на европейско ниво, за което се грижи строителят на паркури към международната федерация Василис Спиропулос. Височината на препятствията започва в съботния ден от 80 см и ще стигне до 1,30 см. В неделя трудността ще бъде повишавана с 5 см в сравнение с първия ден.

В първия кръг на лигата спечели управителят на базата “Хан Аспарух” Венето Тенев. Общият награден фонд е 41 000 лв. Следващите стартове са на 10 и 11 юни. Финалът е на 23 и 24 септември.

Организатори са базата “Ген. Крум Лекарски” и едноименният клуб от Божурище, с подкрепата на федерацията по конен спорт и община Божурище. Основен спонсор е “Бяла Карта”, останалите са – “Домейн Бойар”, “Озгоркей Холдинг”, ЦУМ и “Кавалор”. 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
конен спорт

Други спортове