Морският курорт Албена е домакин на третия младежки олимпийски фестивал. Официалното откриване е на 3-ти юни от 12.30- стартът ще бъде даден от вицепрезидента на БОК Валентин Йорданов. Състезанията ще продължат до 6-ти юни, когато е и закриването. Надпреварата ще е в 7 вида спорт- футбол, лека атлетика, плуване, тенис на маса, борба, плажна борба и плажен волейбол. В турнирите ще участват млади състезатели вече спечелили квоти за първите олимпийски игри за младежи през август в Сингапур. За тях „Албена`2010” ще е важна проверка и ще играе роля на вътрешно контролно състезание.

„Можем да се похвалим с рекорден брой участници. Тази година допуснахме допълнителен футболен отбор и увеличихме бройката на състезателите в плуването. Общо между 450- 500 талантливи спортисти ще се представят в Албена.”-се похвали пред Гонг спортно- техническият директор на третия младежки олимпийски фестивал Анатоли Илиев.

Водещ на церемонията по откриването вече по традиция ще бъде репортерът на Гонг във Варна- Добри Атанасов.

„Подготвил съм изненади. Очаквам феър- плей и оспорвани турнири. Хубаво е, че се организира подобно състезание за юноши и девойки от цяла България. Разбира се ще Ви информирам за топ- резултатите.”-обещава Добри днес.