Една от големите надежди за възраждане на старата слава на българската художествена гимнастика Мирослава Бинева стана абсолютна шампионка при девойките старша възраст в многобоя на завършилия вчера традиционен четвърти международен турнир в украинския град Лвов.

Освен в многобоя нашата гимнастичка обра златото и във финалите на отделните уреди. След края на състезателната програма Мирослава бе обявена единодушно и за „Мис турнир” в Лвов. След само един ден почивка Бинева ще участва в още един силен турнир във Франция.

В престижната надпревара в бившата съветска република по традиция се включиха представителки на едни от водещите сили в художествената гимнастика начело с домакина Украйна, България, Румъния, Молдова, Словения и др. Всички наши гимнастички заслужават добри думи за невероятно краткия срок, през който успяха да подготвят своите съчетания след влизането на новия правилник в художествената гимнастика от 1 януари. Именно заради новия усложнен правилник много от поканените за участие държави отказаха в последния момент участие на турнира в Лвов.