Мюнхен беше избран от НФЛ за домакин на мач от редовния сезон през есента на тази година и с това Германия ще направи официалния си дебют в шампионата по американски футбол, съобщават от Лигата. "Алианц Арена" на Байерн Мюнхен ще приеме два мача през следващите четири години, а още два ще бъдат проведени на "Валдщадион" във Франкфурт.

"Доволни сме да приветстваме Мюнхен и Франкфурт в НФЛ семейството и се радваме, че най-накрая ще зарадваме нашите фенове в Германия. Беше крайно време да ги възнаградим за тяхната подкрепа с мачове от редовния сезон", заяви комисионерът Роджър Гудел. Първият мач в Мюнхен ще бъде един от петте международни двубоя по време на сезон 2022 в НФЛ. Мексико ще приеме втория, а останалите три са за Великобритания - един на "Уембли" и два на новия "Тотнъм Хотспър Стейдиъм". "За баварската столица Мюнхен е чест да бъде първият германски град, който организира мач от редовния сезон на НФЛ. Много местни жители са фенове на американския футбол и чакат с нетърпение това спортно събитие да гостува на техния град", заяви кметът на Мюнхен - Дийтер Райтер.

От НФЛ обясниха, че са получили кандидатури за домакинство от общо девет германски града. До последната фаза на пресявките са стигнали Дюселдорф, Франкфурт и Мюнхен. Отборите-домакини на международните мачове ще бъдат обявени в близките седмици, а датите, часове и съперниците им ще станат ясни с излизането на пълния календар на НФЛ през пролетта. Преди това, тази неделя срещу понеделник от 01:30 българско време, Лос Анджелис Рамс и Синсинати Бенгълс ще решат носителя на трофея "Ломбарди".