Националният рекордьор в бягането на 3000 метра стипълчейз Митко Ценов победи в традиционния крос "Луковитски моми".

Ценов измина трасето от 3000 метра за 8:18.5 минути и изпревари убедително  втория Иво Балабанов, който финишжира за 8:35.3 минути. Трети с 8:49.2 минути се нареди Йоло Николов, който е личен треньор на победителя Ценов. След бягането Николов заяви, че неговият възпитаник се готви усилено за Европейското първенство по крос кънтри в Тилбург, Холандия, в началото на декември, като преди това предстоят стартове и в националния и в балканския шампионат по крос кънтри. 

В кроса при жените на 2000 метра най-бързе беше Маринела Нинева с 6:44.3 минути, като изпревари с 8.3 секунди втората Радосвета Симеонова. Третото място остана за Кристина Иванова със 7:00.4 минути. Над 200 деца, момичета, момчета, юноши и девойки, както и атлети от Сърбия, участваха на "Луковтски моми".

  Най-добрите бегачи бяха наградени от първия вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация и президент на БФЛА и АБАФ Добромир Карамаринов и от кмета на община Луковит Иван Грънчаров. Карамаринов получи плакети от общината и атлетически клуб "Атлетик 90" - Луковит по случай 60-годишнината си, която бе в началото на годината. Карамаринов е почетен гражданин на Луковит. /БТА