Митко Ценов постигна личен рекорд в бягането на на 1500 метра и завърши на 26-о място на Европейското първенство по лека атлетика в зала в полския град Торун.

Ценов, който е балкански шампион в дисциплината, се състезаваше в трета квалификационна серия и завърши за 3:42.21 минути, с което свали повече от две секунди от личното си постижение от 3:44.32 минути от турнир в Белград на 24 февруари.

"Успях да запиша 3:42.21 в сериите на Европейското първенство в зала, това е и личен резултат с повече от 2 сек. и само на половин секунда от Националния рекорд на България! Щастлив съм, защото се завърнах и то точно на състезание от такъв ранг! БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТНОВО ЗА ПОДКРЕПАТА!", написа Ценов в социалните мрежи.

Най-бърз от финиширалите 50 атлети в пресявките беше испанеца Игнасио Фонтес с 3:38.68 минути.

Защитаващият титлата си Марцин Левандовски също се класира за финала с пети резултат в квалификациите от 3:39.78 минути.

Континенталният първенец на открито Якоб Ингебригтсен завърши втори в серията на Ценов за 3:39.89 минути и с общо седми резултат в пресявките също продължава борбата за златото.

В квалификациите на скок височина Тихомир Иванов не успя да покаже най-доброто от себе си и завърши на девето място с 2.16 метра, след като направи три неуспешни опита на 2.21 метра. Иванов преди две седмици стана балкански шампион в зала в Истанбул с 2.25 метра, а личното му постижение на закрито е 2.28 метра.

За финала в дисциплината си класираха осем състезатели, които преодоляха 2.21 метра, сред които и защитаващият титлата си италианец Джанмарко Тамбери.