Eвропейският шампион за младежи до 23 г. в дисциплината 3000 м стипълчейз и национален рекордьор Митко Ценов и неговият треньор Йоло Николов ще бъдат предложени за удостояване със званието „Почетен гражданин на община Мездра”.

Инициативата е на председателя на Общински съвет - Мездра инж. Делян Дамяновски. С почетно звание ще бъде удостоена и родолюбката Пенка Георгиева, дарила 10 000 лв. за изграждането на бюст-паметник на Васил Левски в гр. Мездра. 

Митко Ценов и Йоло Николов ще получат най-високото общинско отличие за особени заслуги в областта на спорта и за популяризиране името на гр. Мездра, а г-жа Георгиева - за нейната дарителска дейност в полза на обществото. Очаква се това да стане на августовската сесия на местния парламент. 

В знак на благодарност за направеното от тях за Мездра на юлското заседание на Общинския съвет Йоло Николов и Пенка Георгиева бяха поздравени от инж. Дамяновски и получиха предметни награди, а кметът на община Мездра инж. Николинка Кътовска предаде на г-жа Георгиева Благодарствен адрес от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.