Най-добрата ни представителка в художествената гимнастика Силвия Митева завърши четвърта в многобоя на Световната купа в Корбей Есон, Франция. След първите два уреда (обръч и топка) българката заемаше пета позиция, но със силна игра във втория ден, успя да се изкачи в подреждането.

Силвия Митева зае четвърто място в многобоя с общ резултат 112,100 точки. И трите състезателки пред грацията ни са представителки на Русия.

Първа е олимпийската и трикратна световна шампионка Евгения Канаева (116,400), а след нея се наредиха Александра Меркулова (115,425) и Дария Дмитриева (115,075). Пета остана Любов Чаркашина (Беларус) с 111,450 точки.

Днес са финалите на четирите уреда, на които ще участва Силвия Митева. Турнирът е част от подготовката на българката за Европейското първенство, както и за Олимпиадата в Лондон.

За демонстративни изпълнения във Франция покани получиха ансамблите на България, Русия, Франция, Испания и Италия. Грациите, водени от Илиана Раева изиграха много добро съчетание с пет топки във вчерашния ден.