Треньор Номер 1 на България за 2012 година Михаил Таков заяви след официалната церемония, която се проведе в НДК, че пожелава на Кубрат Пулев да спечели световната титла през следващата година, защото това е напълно във възможностите на българския боксьор.

Наставникът бе изключително доволен от признанието, както и от факта, че двама боксьори заемат двете челни места в класацията за Спортист на годината.

„Пожелавам на Кубрат, да е жив и здрав и щом си го пожелава, да му се сбъдне това, за което мечтае през 2013 година. Аз се надявам много, всичко може да направи в една такава битка. Дали ще е следващата година за световната титла или...”

Специалистът обърна внимание и на младите състезатели в този спорт: „В последните години нямаме от тези, които сега идват при мъжете, в последните четири години нямаше медалисти, а сега излизат по-млади, които печелят медали, но те ще станат мъже след две години. След като натрупат опит, ако някой от тях се наложи, ще бъде много добре за Олимпиадата в Рио де Жанейро. Но ще бъде много тежко.”