Селекционерът на националните отбори на България по бокс Михаил Таков сподели пред Гонг, че мъжкият ни състав се готви на пълни обороти за предстоящото първенство в Казахстан и очаква с нетърпение двубоят на Кубрат Пулев срещу Тони Томпсън на професионалния ринг.

„Докато не свърши срещата, сме оптимисти. В тежка категория двубоите са като да изкатериш 8 хиляди метра. Темпото е много високо, а залогът е много голям. Имаме един тежък боксьор, българин, който е на това ниво. Вярвам в Кубрат. Непрекъснато се чуваме, добре е подготвен. Няма проблеми. Днес в 17.00 часа българско време е кантарът, официалното мерене на боксьорите”, сподели Таков пред Гонг и продължи:

„Качествата, който трябва да има един истински шампион, Кубрат ги има и не веднъж ги е показвал. Този американец има само две загуби и то са от Кличко. Има богат опит. Въпросът е Кубрат да направи най-доброто, за да го обезвери, да повтаря силни удари и да го победи.”

Колкото до националите по бокс, Михаил Таков коментира: „Имаме в юношеския национален тим два медала от миналата седмица. Връщаме се, където ни е мястото между нациите, които имат медалисти на европейската сцена. Амбициозният план на федерацията в лицето на президента Красимир Инински намира средства за всички национални гарнитури. През следващата година имаме световно за младежи. Световното за мъже е през октомври в Казахстан. Отборът е на едно добро ниво. До 2-ри сме на лагер в София, а после ще разделим тима на две. Едната част ще бъдат на турнир в Румъния, а другата- в Истанбул. После имаме лагер от 12-и септември в София. Горе-долу разчитаме на 8 категории. В две категории нямаме представители.”