Хърватската легенда в света на смесените бойни изкуства Мирко "Кро Коп" Филипович е планирал своята последна ММА битка. Кро Коп заяви, че ще се изправи срещу крайния победител от турнира в тежка категория на организацията Rizin. Преди това обаче, Кро Коп трябва да победи японеца Тсуоши Косака на 30-ти декември в Сайтама, Япония.

Планът за момента включва победа на Кро Коп над Косака следващия месец, след това още една битка през април или юни. А след това следва и финалната битка срещу победителя от турнира през декември 2018-та година. 43-годишният хърватин заяви, че иска да се бие още два пъти преди последния двубой, за да остана активен и във форма за битката, която ще бъде финална в неговата славна кариера.
"Всичко си има своя край. Мисля, че точно това ще бъде краят за мен. За мен е все по-трудно да се мотивирам да ходя на тренировки, за да остана във форма", заяви Кро Коп.

Кро Коп (35-11-2) призна, че първоначалният план е бил той да се изправи срещу Фьдор Емелианенко в последната си битка. Двамата се изправиха един срещу друг в PRIDE в битка за титлата в тежка категория през 2005-та година, като Емелианенко спечели тази среща чрез съдийско решение. Но в последната си битка Емелианенко загуби с нокаут в първия рунд от Мат Митрион в дебюта си за Bellator през юни и това попречи на плановете на Кро Коп.

"Щеше да бъде чудесна битка. Фьодор е истинска легенда в спорта. Един от най-големите, може би дори най-големият боец в историята на смесените бойни изкуства. Няма значение. Той загуби битката с Митрион и това провали моите планове. Но Фьодор винаги ще бъде припознаван като един от най-големите - за мен, най-големият боец в ММА за всички времена", заяви Кро Коп.