Олимпийската вицешампионка в скока на височина от Рио 2016 Мирела Демирева гледа към 2021 година, въпреки че се надява да се състезава по-късно още през този сезон.

Демирева работи усилено по техническите аспекти в очакване на рестарта на кампанията, която беше прекъсната през март заради пандемията от коронавирус.

"Участието ми в състезания през тази година ще зависи от това доколко безопасно ще бъде пътуването за мен и за екипа ми, както и от хората, които организират турнирите", коментира Демирева.

Българката от няколко години се готви в холандския град Зутермер и не се оплаква, въпреки че заради Ковид-19 тренировъчният й център е бил затворен през април. Тя обясни, че е продължила със занимания в паркове и на пясъчните дюни.

"Повечето хора тук и преди, и сега не се вълнуват особено и поведението им не се е променило. Спокойно е, няма напрежение", каза Демирева./БТА


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.