Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова даде началото на благотворителния концерт "Не! На насилието върху деца!", който се проведе в подлеза на СУ "Св. Климент Охридски". Инициативата беше организирана от ММС, Столична община, Фондация "Ханс Зайдел" и Флаш медиа АД по повод Международния ден на младежта (12 август) и целта й бе да привлече общественото внимание върху проблема с физическото и психическо насилие и принудителните дисциплинарни мерки, накърняващи достойнството на децата и младежите. 

"За мен е чест и удоволствие да бъда сред вас и заедно да отпразнуваме Международния ден на младежта. Целта на Министерството на младежта и спорта е да бъде във ваша подкрепа. Винаги може да разчитате на нашата помощ", заяви министър Раданова. Заместник-министър Калин Каменов също поздрави младите хора, дошли да се забавляват на концерта. 

Евгения Раданова

източник: ПРЕСЦЕНТЪР – ММС

Участие в шоуто взеха Йоанна Драгнева, Сантра, Любен Христов, Нико, Izzy, Тодор Георгиев, Цветомир Цонев, Voice of boys, Бон-бон. Момчета и момичета от школата по атракционни изкуства към Националния дворец на децата направиха огнено шоу, а в специален "Кът за рисувани пожелания" всички участници и зрители имаха възможност да напишат своето мнение по проблема с насилието над и между младите хора. 

Министър Раданова награди и победителите в конкурса "Заедно в различията си за един по-толерантен свят". Тя призова младите да не напускат страната и да осъществяват мечтите си в България, защото те са бъдещето на родината и в нейно лице винаги ще срещнат подкрепа. 

Евгения Раданова

източник: ПРЕСЦЕНТЪР – ММС

Младежкият хепънинг, организиран от ММС по повод 12 август, се проведе на Лятната сцена в Борисовата градина, където бяха представени възможностите и програмите, които Министерството на младежта и спорта и Министерството на труда и социалната политика предлагат за развитие на потенциала на младите хора, както и различни младежки организации и техните проекти. За доброто настроение на участниците и гостите се погрижиха Рафи, Йоанна Драгнева и Лазар Кисьов.  

Евгения Раданова

източник: ПРЕСЦЕНТЪР – ММС

Утре, 14 август, от 11.00 часа в залата на петия етаж в сградата на ММС министър Евгения Раданова ще представи своите заместници.